Новини

Групова консультація з елементами тренінгу для студентів Сумського фахового коледжу СНАУ

Групова консультація з елементами тренінгу для студентів Сумського фахового коледжу СНАУ

   05.12.2023 р. магістрантами 0057 групи спеціальності 053 Психологія СумДПУ імені А.С. Макаренка Івашиною Олексієм, Кухарєвою Єлизаветою та Христич Яною була проведена групова консультація з елементами тренінгу для студентів правового відділення Відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Сумського НАУ».
   Під час консультації Олексій Івашина у своєму виступі на тему: «Копінг-стратегії подолання стресових ситуацій в юнацькому віці» охарактеризував причини виникнення та ефективні способи подолання молоддю стресових ситуацій та презентував результати проведеного власного дослідження. Студенти коледжу обговорили різновиди невдалих та ефективних копінг-стратегій у студентський період життя. Під час зустрічі-консультації були опрацьовані ефективні вправи посилення здатності до самоконтролю та самоефективності у стресових ситуаціях.
   Єлизавета Кухарєва під час виступу на тему: «Емоційне вигорання сучасної молоді: прояви та стратегії подолання» також показала, спираючись на результати проведеного дослідження, що в умовах війни емоційне вигорання особливо властиве сучасним студентам. Оскільки серед найбільш значущих життєвих ситуацій, які більшою мірою характерні для студентів зі сформованими фазами резистенції та виснаження, були виявлені стрес, сімейні проблеми, втрата близьких людей або зміна оточення, травми або хвороби, під час зустрічі-консультації студенти коледжу обговорили способи ефективної поведінки саме у цих ситуаціях, а також – опрацювали дієві техніки подолання емоційного вигорання.
   Під час виступу на тему: «Емоційний інтелект: що це і як його «прокачати», магістранткою Яною Христич були розглянуті особливості емоційного інтелекту та ефективні способи його розвитку. Показано, що розвиток здібності розуміння власних емоцій та емоцій інших людей є ефективними способами саморозуміння та встановлення емоційного контакту з іншими. На зустрічі студенти коледжу ознайомилися зі способами ефективного розвитку емоційного інтелекту, опрацювали важливі техніки встановлення емоційного контакту з іншими в ситуаціях утруднення та невизначеності, що сприяло посиленню їх здатності до емоційного самоконтролю.
   Консультація з елементами тренінгу пройшла у атмосфері творчого спілкування. У ході ознайомлення з інформацією, активного обговорення проблем стресу, емоційного вигорання, емоційного інтелекту магістранти- психологи підсилили власну здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у сфері психології, що передбачають застосування основних психологічних теорій та методів та характеризуються комплексністю і невизначеністю умов, і успішно впровадили результати своєї наукової та навчально-практичної діяльності за фахом.
   Студенти правового відділення ВСП «Сумського фахового коледжу СНАУ» продемонстрували здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу, здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях, здатність планувати та управляти часом, здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями, здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел, використання інформаційних та комунікаційних технологій, здатність бути критичним та самокритичним, здатність до адаптації, дії, прийняття обґрунтованих рішень в новій ситуації, здатність працювати автономно та в команді.
   Щиро дякуємо колегам ВСП «Сумського фахового коледжу СНАУ» - директору Ользі Роговенко, та Ользі Рубан, к.філос.н., викладачу дисциплін гуманітарного циклу, за запрошення, і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!