Новини

"SWOT-аналіз-рефлексія психологічної практики у формі захисту творчих проектів: «Мій перший практичний досвід»

   25 квітня 2024 року, у рамках «Тижня психології» кафедрою психології навчально-наукового інституту педагогіки і психології СумДПУ імені А.С. Макаренка разом зі студентами другого та першого курсу спеціальності 053 Психологія був проведений захист-конкурс творчих проектів студентів на тему: «SWOT-аналіз-рефлексія навчальної психологічної практики: «Мій перший практичний досвід». Студенти-другокурсники 0027 групи, які тільки у понеділок повернулися на навчання після закінчення своєї першої двотижневої психологічної практики, представляли і захищали свої творчі проекти, а першокурсники і викладачі щиро вболівали і підтримували їх.
   Модератор заходу: доцент кафедри психології Єрмакова Н.О.
   Метою даного заходу було сприяння розвитку навичок рефлексії набутого практичного досвіду, аналіз отриманих практичних компетентностей студентів під час першої практики, а також ознайомлення студентів з можливостями SWOT-аналізу для узагальнення їхнього першого практичного досвіду.
   Організація заходу:
   Захід відбувся у форматі презентацій, де студенти представляли свої творчі проекти, які базувалися на їхньому першому практичному досвіді. Кожен учасник мав можливість викласти результати своєї роботи, а також провести SWOT-аналіз своєї діяльності. Всього було представлено 7 групових та 3 індивідуальних проекти, а також подано 13 творчих есе на тему: «Я у професії».

   Учасники та журі:
   У конкурсі взяли участь студенти першого та другого курсів спеціальності 053 «Психологія» навчально-наукового інституту психології. Журі складалося з викладачів кафедри, які оцінювали якість есе, презентацій, використання SWOT-аналізу під час узагальнення студентами їх першого практичного досвіду.

   Результати та нагородження:
   По завершенню заходу були обрані переможці у різних номінаціях: 1)найкраще висвітлення мотивації та цінностей у есе на тему "Я у професії" – Рябко Аліса; 2) Найкраще висвітлення стратегії кар'єрного розвитку у есе на тему "Я у професії" Касьяненко Дмитро; 3) Найкраще есе, що відображає професійне зростання студента-психолога – Свєтлична Анастасія; 4) найкращий план саморозвитку студента-психолога, представлений у форматі есе на тему "Я у професії"- Федоричев Кирило; 5) найкраще висвітлення особистого досвіду у есе на тему "Я у професії" – Антипенко Тетяна; 6) найкраще використання SWOT-аналізу практичного досвіду у есе на тему «Я у професії» - Демченко Софія; 7)найкраща презентація особистих якостей у контексті професійної діяльності у есе на тему "Я у професії" – Науменко Яна; 9)найкраща аналітична рефлексія досвіду у есе на тему "Я у професії" Заблодська Альона; 9) найкраще використання прикладів з практики у есе на тему "Я у професії" Гаркавенко Оксана; 10) найкраще висвітлення етичних аспектів та професійно важливих якостей у есе на тему "Я у професії" Овдієнко Єлизавета; 11) найкраще висвітлення аспектів професійного розвитку у есе на тему "Я у професії" Грищенко Софія; 12) найкраща інтеграція психологічних аспектів досвіду у есе на тему "Я у професії" Безбабна Ольга; 13) найпрагматичніше та лаконічне есе на тему "Я у професії" Тарасенко Сергій.

   ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ ТВОРЧИХ ПРОЕКТІВ:
1. Найкращий груповий творчий проект з рефлексії психологічної практики з використанням SWOT-аналізу – Рябко Аліса, Свєтлична Анастасія;
2. Найкращий груповий аналітичний проект з використанням SWOT-аналізу для покращення психологічної практики – Демченко Софія, Заблодська Альона;
3. Найкращий колективний проект-презентація з використанням SWOT-аналізу з представлення стратегій особистого та кар'єрного розвитку "- Антипенко Тетяна, Федоричев Кирило, Касьяненко Дмитро;
4. Найкращий груповий проект-рефлексія практичного досвіду у закладі ЗСО І-ІІІ ст. з використанням SWOT-аналізу Грищенко Софія Тарасенко Сергій.
5. Найкращий індивідуальний проект-опис отриманого практичного досвіду у закладі ЗСО І-ІІІ ст з використанням SWOT-аналізу Гаркавенко Оксана;
6. Найкращий індивідуальний проект-рефлексія набутого особистого досвіду як фахівця під час психологічної практики у закладі ЗСО І-ІІІ ст. – Науменко Яна;
7. Найкращий індивідуальний проект- SWOT-аналіз аспектів професійного розвитку під час психологічної практики у закладі фахової передвищої освіти – Безбабна Ольга.
   Учасники представлені до грамот та подарунки від організаторів заходу.
   Дякуємо усім причетним і бажаємо постійно вдосконалювати свої знання, великої мотивації та ентузіазму для вивчення психології і розвитку як фахівця, можливості здобувати практичний досвід і використовувати його для розвитку професійних навичок. Нехай кожен день приносить нові враження та можливості для саморозвитку!