Новини

МІЖНАРОДНА АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ

   З 22 квітня по 17 травня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри психології, доктор пед. наук, професор кафедри психології Наталія КОВАЛЕНКО, канд. психол. наук, доцент кафедри психології Наталія ЄРМАКОВА, канд. психол. наук, доцент кафедри психології Світлана ПУХНО, разом з колегами з кафедр педагогіки, соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності, дошкільної та початкової освіти навчально-наукового інституту педагогіки і психології, взяли участь у програмі міжнародної академічної мобільності «Формування професійно-педагогічної компетентності та розвиток професійних навичок учасників освітнього процесу у сфері дошкільної, початкової, загальної середньої та вищої освіти з інтеграцією в європейський освітній простір» на базі Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży (Міжнародної академії Наук в Ломжі, Польща).
    В межах програми ознайомилися і обмінялися досвідом з колегами з Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży , Przedszkole Językowo-Artystyczne "Akademia Przedszkolaka" w Łomży , Przedszkole Publiczne TWP "Pinokio", Szkoła Podstawowa nr 2 im. Władysława Broniewskiego w Łomży , Przedszkole Wyjątkowa Kraina , Poradnia Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży , Przedszkole Publiczne nr 14 w Łomży , Oddział dla Dzieci Miejskiej Biblioteki Publicznej w Łomży . Зокрема, із системою освіти в Польщі, ключовими підходами та інноваційними методами освітнього процесу наскрізно на різних рівнях (у закладах дошкільної, початкової, загальної середньої та вищої освіти). Дізналися особливості діяльності спеціалізованих закладів: специфіку роботи психологічної порадні, порадні психічного здоров'я для дітей та молоді. Особливу зацікавленість викликали методи та технології роботи фахівців з дітьми з особливими освітніми потребами, за що дуже вдячні доктору Івоні Боравській, доктору Зоя Шарлович , пані Monika Serafin-Chądzyńska.
   Навчання в рамках програми також передбачало знайомство з польською історією, культурою, архітектурою, традиціями, звичаями, природою Miasto Łomża , Muzeum-Skansen Kurpiowski im. Adama Chętnika w Nowogrodzie , Muzeum Przyrody - Dwór Lutosławskich w Drozdowie .
   Результатами міжнародної академічної мобільності стало написання статей для публікації в науковому періодичному часописі Zeszyty Naukowe MANS w Łomży та монографії, а також – планування подальших спільних освітніх, наукових і практичних заходів у межах підписаного договору про співпрацю.
   Щиро дякуємо польським колегам за отриманий професійний досвід і бажаємо творчої наснаги!